Udviklende tilgang

Relationer i øjenhøjde

Trygge og familiære rammer

Forældrekontakt

Hvad er dit navn? *
 
Telefonnummer du kan træffes på? *
 
E-mail du kan træffes på? *
 
Hvad drejer din besked sig om? *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
 

Her samarbejder vi med alle forældre

Børn har krav på at vide , hvem de er, kende deres baggrund og ophav, deres forældre og på sigt kunne fortælle deres livshistorie. Det anbragte barn skal udvikle kompetencer til at leve med de forældre, de har - uanset hvordan forældrene er og hvor ofte, de ser dem. 

Aktiviteter for børn og forældre

​Under hensyntagen til anbringelsens karakter samt forældrenes ressourcer, opfordrer vi forældrene til at deltage i forskellige aktiviteter med deres barn/børn. Det kan f.eks. være tandlægebesøg, lægebesøg, frisør og fritidsaktiviteter mv.

Telefonkontakt til forældrene

​For nogle familier er der aftalt faste dage, hvor børnene ringer hjem til forældrene. Her afsætter personalet ligeledes tid til at tage en snak med forældrene, hvis de skulle have brug for dette. Derudover kontaktes forældrene også af barnets kontaktpædagog efter behov.

Samvær

​Der fastlægges i samarbejde med kommunen og forældrene aftaler for samvær, enten i Børnehuset eller hjemme ved forældrene selv afhængig af forældrenes ressourcer.

Opfølgningsmøde

Opfølgningsmøder er efter behov. Vi sørger for hyggelige rammer og forplejning. Det er vigtigt for os at møderne bliver positive og rare, og at forældrene altid føler sig mødt. Møderne foregår i en ligeværdig dialog.

Besøgsdage

​Hvert år afholder vi en eller flere dage, hvor der er mulighed for at pårørende kan besøge Børnehuset og tilbringe nogle hyggelige timer med børnene. Det ene arrangement er altid op mod jul, hvor vi starter eftermiddagen med at danse om juletræ og hygge, og om aftenen får vi en traditionel julemiddag. Det er vores oplevelse, at denne dag er rigtig hyggelig og betydningsfuld for både børn og forældre.

Om Ehlershjemmet

Gennem mere end 80 år har Ehlershjemmet arbejdet for at hjælpe børn, familier og mennesker i nød. Vi er i dag en moderne institution, hvor en gruppe af engagerede og professionelle medarbejdere rummer svaret på Ehlershjemmets gode resultater. 

Gennem uddannelse, ledelse med omtanke, personalepleje og udvikling, faglige netværk og formidling arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Her er vi åbne over for ideer og forslag til at gøre ting på nye og bedre måder.

Kontaktinformationer

Familiehuset

Rådmandsvej 22-24

6100 Haderslev

Afd. leder: Birgitte Bertelsen

Tlf.: 29 44 62 85

Mail: bb@ehlershjemmet.dk​

Børnehuset

Havvejen 71

6100 Haderslev

Afd. leder: Jette Henriksen

Tlf.: 23 39 24 39

Mail: jhe@ehlershjemmet.dk

Administrationen - Forstander: Ditte E. Fjord-Larsen  -  ​Havvejen 71, 6100 Haderslev  -  Tlf.: 30 54 77 89 - E-mail: dl@ehlershjemmet.dk - CVR: 30966279​