Gymnastik for småbørn og forældre

Én gang om ugen kommer Familiehusets spæd- og småbørn til gymnastik sammen med deres forældre. Det foregår i et aktivitetsrum med god gulvplads og enkelte rekvisitter (fx gymnastikmåtter, bløde bolde, svingtæpper, faldskærm, CD-spiller m.m.). Gymnastikken er planlagt og  bliver ledet af to pædagoger.

 

Inden en familie starter til gymnastik, holder vi et møde med dem, hvor vi fortæller om baggrunden og formålet med, at de og deres barn skal deltage i gymnastik; og de ser billeder og en lille DVD om, hvordan det foregår.

Der er hver gang fællesaktiviteter for alle børn og forældre, og vi vejleder også forældre individuelt i forhold til deres barns aktuelle formåen og behov.

Aktiviteterne bliver ledsaget af udvalgt musik, tilpasset de forskellige aktiviteter - både rytmiske børnesange og afdæmpet musik.

Gennem gymnastikken søger vi at stimulere børnenes fornemmelse for bevægelse og berøring, kropsbevidsthed, bevægeglæde og især samspillet med egne forældre og de øvrige børn. Vi opfordrer forældrene til at lave de samme aktiviteter med deres barn hver dag i deres egen lejlighed.

Gymnastikken er inspireret af en stimuleringsform, der kaldes STIMULASTIK.

 

 

 
 
Til forside
Udskriv siden
Sideoversigt
Ehlershjemmet // Havvejen 71, Sdr. Vilstrup, 6100 Haderslev // Tlf.: 7458 2203 // E-mail: info@ehlershjemmet.dk