Ferieperioden

I forbindelse med sommerferie, efterårsferie mv. tager vi hvert år enten på dagsture eller på ferieophold. Her planlægger vi i forhold til de enkelte børns behov samt, hvad de magter på det pågældende tidspunkt.

For nogle børn kan omvæltningen til fremmede omgivelser være alt for stor og belastende, også selvom der er kendte omsorgspersoner med. Mens andre børn stortrives, når de er på småferier.

De af vores børn, der går på naboinstitutionen Helsehjemmets interne skole, har et par år i træk været med på en uges ferie i Tunesien. Her har også deltaget voksne fra Ehlershjemmet af hensyn til at skabe en helhed omkring samarbejdet med børnene.

Derudover er vi ved at skabe en tradition for en årlig skiferie med de største børn. På skiferierne stilles der store krav til børnene om at kunne udvise empati over for hinanden – også efter en lang dags rejse, samt det at kunne acceptere hinandens forskelligheder og give plads og rum til hinanden, da vi bor mange på lidt plads. 

På pisterne vil børnene ligeledes skulle acceptere samt udvise forståelse for hinandens kunnen. Der stilles også store krav til at kunne stå i kø og overholde en kø, når de skal med liften, hvilket godt kan være svært for børn med usikre sociale kompetencer.

Børnene skal kunne samarbejde og derudover også være meget selvhjulpne.

I løbet af en uge på ski oplever de fleste børn forhåbentlig en personlig succes i kraft af, at deres grænser bliver udfordret dagligt.

De mindre børn har vi bl.a. haft med i sommerhus, hvor køreturen ikke er så lang. Når vi er af sted med de mindre børn, er børnene tilknyttet en fast voksen, som tager sig af alt det praktiske og også ofte sover sammen med børnene, så de føler sig trygge.

Vi voksne mærker tydeligt at vi opbygger en tættere relation til de børn, vi er på ferie med. 
Når vi tager på dagsture, er det med udgangspunkt i børnene og deres behov, men også med udgangpunkt i, hvad andre familier foretager sig i deres sommerferier.

Vi har bl.a. besøgt Eksperimentariet i København, Sommerland Syd, Fiskerimuseet i Esbjerg med efterfølgende gåtur ved Vesterhavet, Legoland, Den gamle By i Århus og meget mere.

 

 
logo_boernehuset
Til forside
Udskriv siden
Sideoversigt
Ehlershjemmet // Havvejen 71, Sdr. Vilstrup, 6100 Haderslev // Tlf.: 7458 2203 // E-mail: info@ehlershjemmet.dk