Aktiviteter udendørs

Ehlershjemmets udemiljø har i 2009 gennemgået en stor renovering.

Her er skabt rum og mulighed for unikke oplevelser, leg, læring og udvikling for børn i alle aldre. Se mere under udemiljø »

 

Legepladsen:

Her er der bl.a. mulighed for, at gynge, klatre, lege med sand, vand eller lege i små legehuse, hvor børn ofte søger ind, når de ønsker at være lidt i fred.

 

Øko- huset:

Huset ligger på legepladsen og indeholder bl.a. brændeovn, køkken m.m.  der gør at uanset årstid, så kan huset anvendes. Huset bruges til at lave kreative aktiviteter, bage og nyde eftermiddagskaffen mv.

 

Gårdspladsen:

Her er der rigeligt med plads til at cykle eller køre på mooncar mv.
Vi har i løbet af det sidste år vægtet, at hvert barn har sin egen cykel. Cyklerne bliver flittigt brugt til cykel lege på matriklen, og også til cykelture sammen med personalet i omegnen. Nogle af vores børn har dermed også mulighed for selv at cykle til de fritidsaktiviteter, der foregår i den nærliggende landsby.

 

Fodboldbanen:

Vi har en indhegnet multibane hvor børnene både spiller hockey og fodbold.

 

Stranden:

Børnehuset ligger lige ned til stranden, og her har vi om sommeren egen badebro samt en speedbåd. Vi har en stor badering til at have efter speedbåden, og det er en kæmpe succes, men også en personlig udfordring for flere af børnene. Derudover tilbringer vi mange timer med både at bade, lege og fange krabber på stranden.

 

Vikingepladsen:

Dette store område indeholder bl.a. legeredskaber, viking hus med komfur og bålplads. Når vi laver bål oplever vi, at selv de mest urolige børn falder til ro, enten ved at putte pinde ind i ilden eller sidde og snitte. Vi laver ofte pandekager eller snobrød over bålet. Ind i mellem laver vi også mad, hvor børnene selv er med til at tilberede de ting, der skal i.
På vikingepladsen har vi også mulighed for at røge fisk. Det tager vores pedeller sig af, og børnene nyder at hjælpe dem samt at smage på fiskene, når de er færdige.

I forbindelse med vikingepladsen har vi også indgang til vores dyrehold.

 

Dyrehold:

Vi har valgt at have forskellige dyr på Ehlershjemmet. Det er der mange grunde til. Bl.a. at børnene lærer at:

  • kunne omgås dyr
  • kunne udvise empati
  • kunne samarbejde
  • have ansvar
  • kunne falde til ro
  • have tillid

 

For nuværende har vi to geder, høns, sangparakitter og dværgpapegøjer. Derudover er vi i gang med at bygge et kaninbjerg, hvor børnene skal have mulighed for at komme ind og sidde og kæle med kaninerne.

I det daglige arbejde omkring dyrene er det de voksnes ansvar at inddrage børnene i pasning af dem. Flere af vores børn udviser stor ansvarsbevidsthed i forhold til at få fodret dyrene samt gjort rent omkring dem.

Børnene har ligeledes mulighed for at sidde inde ved dyrene og her oplever vi ofte, at børn som har det meget svært, kan falde til ro. Vi har dog også børn, som har svært ved at behandle dyrene med omtanke. Her ser vi ofte, at de børn, der føler ansvar over for dyrene, opdrager på de børn, der har svært ved at behandle dyrene ordentligt og fortæller dem, at det ikke er i orden dét, de gør.

Legepladsen
Legepladsen Legepladsen
Legepladsen
Legepladsen Legepladsen
Legepladsen
Legepladsen Legepladsen
Gårdspladsen
Gårdspladsen Gårdspladsen
Fodboldbanen
Fodboldbanen Fodboldbanen
Stranden
Stranden Stranden
Stranden
Stranden Stranden
Vikingepladsen
Vikingepladsen Vikingepladsen
Dyrehold
Dyrehold Dyrehold
Dyrehold
Dyrehold Dyrehold
 
logo_boernehuset
Til forside
Udskriv siden
Sideoversigt
Ehlershjemmet // Havvejen 71, Sdr. Vilstrup, 6100 Haderslev // Tlf.: 7458 2203 // E-mail: info@ehlershjemmet.dk