Aktiviteter ud af huset

Med udgangspunkt i de enkelte børns behov og problemstillinger vurderer vi, om de enkelte børn vil have gavn af at deltage i almindelige eller særligt tilrettelagte fritidsaktiviteter uden for huset.

I nærmiljøet, hvor Ehlershjemmet ligger, er der en yderst aktiv idrætsforening, og her ser vi en mulighed for at integrere nogle af børnene i nærmiljøet. Vi har bl.a. børn, der deltager i gymnastik om vinteren og fodbold om sommeren. Disse aktiviteter er primært valgt med udgangspunkt i at træne de sociale kompetencer, da det er børn, der fungerer rigtig godt motorisk.

Vi har samarbejde med en nærliggende rideskole for funktionshæmmede, hvor flere af vores børn går til ridning. Her har hvert barn en personlig hjælper, når de får undervisning.

Børn, der har været udsat for omfattende omsorgssvigt, vil gennem ridning kunne få styrket deres selvfølelse og selvtillid. De får muligheden for at give sig selv små udfordringer og opleve succesen, når de en dag måske tør ride i galop. Her arbejdes ligeledes med kropssprog og intimitet, og det er vigtigt, at børnene lærer at have tillid til både hesten og hjælperen.

 

Vi har børn, som har brug for aktiviteter med højt aktivitetsniveau, og det ser vi bl.a. en god mulighed for ved at de går til BMX i klubben inde i Haderslev. Ud over at børnene skal bruge noget energi, så kan den aktivitet også være med til at styrke deres sociale kompetencer og samarbejdsevne. Det kræver ligeledes stort overblik og koordination.

 

Vi har også børn, der går til svømning eller dans med videre.

 

Ud over det, at børn er tilmeldt fritidsaktiviteter, planlægger vi selv flere valgmuligheder for aktiviteter ud af huset i hverdagen for de børn, der endnu ikke er klar til sociale og emotionelle udfordringer i almindelige fritidstilbud.

 

Både på hverdage og i weekender tager vi ofte til svømmehallerne både i Åbenrå, Vojens og Kolding. Vores børn har uanset alder eller problemstillinger stor glæde af vandaktivitet.

 

 

Rideskole
Rideskole Rideskole
Rideskole
Rideskole Rideskole
 
logo_boernehuset
Til forside
Udskriv siden
Sideoversigt
Ehlershjemmet // Havvejen 71, Sdr. Vilstrup, 6100 Haderslev // Tlf.: 7458 2203 // E-mail: info@ehlershjemmet.dk